НОВИ ПРОДУКТИ
Регистрация за бюлетинУмението на жената да се облича

От умението на всяка жена да се облича подходящо зависи до голяма степен и целия й живот. Звучи малко абсурдно, но всъщност си е точно така. Сама по себе си жената винаги е по своему красива, но тази красота до голяма степен зависи от начина по който я подчертава и дали умее да го прави. Някои жени просто го умеят и няма нужда да полагат каквито и да е било усилия, но някои правят сериозни грешки при подбора на дрехите си и начина на обличане и това  винаги се отразява на личния им живот. Понякога проблемът  с лошо подбраните цветове и тип дрехи се корени дълбоко в самият характер на жената и нейната психологически поглед върху околния свят. В тези случаи грешките се преодоляват доста по-трудно и не са достатъчни само съвети от приятели и познати.

Безспорно всяка жена има свой стил на обличане и в повечето случаи той доста отговаря на  стила й на живот и нейният характер. Всеки стил има своите особености и какъвто и да е, жената може да изглежда много красива в него ако отговаря на възрастта, фигурата й и цветовото съчетание е подходящо. Модата и нейните непрекъснати промени също дават отражение  върху този индивидуален стил, но като цяло почти винаги той се запазва.

Умната жена винаги гледа в огледалото реално и знае всичките си недостатъци така, че да съумее по възможно най-удачния начин да ги прикрие. Дори да не умее да го прави добре, може да се научи оглеждайки се и наблюдавайки други жени около себе си, които имат същите недостатъци. Дори да няма добре изграден вкус, с времето може сама да си го създаде ако се учи от успешните жени около себе си. Безспорно добре облечената жена е винаги по-успешна и в кариерата и в личния си живот.

Много жени правят огромната грешка, смятайки, че модните тенденции са само за младите момичета и с години не променят моделите в своя гардероб. Така те преждевременно остаряват и това сериозно се отразява на самочувствието им и техния живот. Другата крайност е когато жената трудно приема, че годините си казват своето и продължават да се обличат като тинейджъри до доста по-зряла възраст. Така често стават дори смешни в очите на околните.

Всяка възраст има своята красота и умението на жената да се облича подходящо за възрастта си и същевременно да е в крак с модата наистина е умение. Всяко умение може да се придобие когато се спазват някои основни правила, съобразени с нейната фигура, която в повечето случаи с годините се променя.

Високите и слаби жени могат да си позволят повече волности с модели и цветове, но все пак трябва да се има в предвид, че прекалено тесните и дълги поли, които удължават фигурата в някои случаи могат да са прекалени. Не бива да се прекалява много и с черния цвят като е добре ако е желан да бъде комбиниран с нещо по-свежо, съчетано с цвета на косата и грима. По-широките и разкроени поли и едрите шарки са това, което може да си позволите смело, а те не са за всяка фигура. Другият плюс на тази фигура е, че може да си позволи и напречни райета, но с тях винаги трябва да се внимава ако се комбинират – винаги с едноцветна дреха, в цвят съдържащ се в някое от райетата.

Ниските и слаби жени винаги е добре да направят опит визуално да издължат фигурата си и по-дългите поли го правят успешно. Ако обичате да носите костюми е добре и двете части на костюма да са в един цвят, а роклите с висока талия и без големи и много широки ръкави. Надлъжните райета също са много подходящ вариант, но пак много внимателно съчетани с допълнителните аксесоари и други дрехи. Полите не бива да са много широки, а прави или съвсем леко разкроени. Широките колани не са за предпочитане, а високите токчета са почти задължителни.

Високите и по-закръглени жени също могат да бъдат много добре облечени  и елегантни ако спазват някои основни правила. Най-подходящ е избора на дрехи, които са от две части – едноцветен костюм или пола и блуза. Горната част трябва да бъде винаги по-дълга и да пада свободно върху полата. Прекалено тесните дрехи са неподходящи, а много широките – още повече. Подбирането на блузи и пуловери с остро деколте придава по-голяма елегантност. Същото се отнася и за реверите, които трябва да бъдат издължени и в никакъв случай много широки. Не бива да се прекалява с аксесоарите, а дрехите да бъдат изчистени и без много украшения и допълнителни детайли като къдрици, джувки и други подобни. Напречните райета са направо изключени, особено ако бюста е едър. Подбора на кройката на дрехата е изключителна важност, а много ярките цветове е по-добре да се избягват.

Ниските и закръглени жени са с най-много ограничения, но при добре подбрани тоалети също могат да бъдат модерни и елегантни. Едноцветните тоалети са най-добрият приятел на този тип жени като  по-тъмните цветове са за предпочитане. Дължината на полите трябва да бъде малко над глезените и да бъдат или прави или съвсем леко разкроени. Надлъжните райета могат да удължат и фигурата и да дадат илюзията за елегантност, но в никакъв случай не трябва да бъдат в ярки цветове.  Подходящи са по-дълги сака с тесни и удължени ревери и блузи, които се разкопчават отпред или са с остро деколте.  Дрехите не бива да бъдат тесни и впити, а  дори и да са вталена кройка, свободно да стоят по тялото като се комбинират с елегантни обувки на средно висок ток. Шарените десени, особено с едри шарки са изключени като вариант, напречните райета също.

Когато една жена търси най-добрият стил на обличане за себе си и подбира подходящите десени и кройки, трябва да се съветва преди всичко с огледалото. Огледалото е най-добрият приятел на добре облечената жена. Съветите на други жени е най-добре да бъдат визуални, наблюдавайки ги, а не словесни. А до съвети от мъже е по-добре да не се стига.

 

 

 

Източник: "Жената днес"